Η Σελήνη εισέρχεται στον Σκορπιό, σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα.
Οι όψεις που επικρατούν σήμερα προκαλούν έντονα συναισθήματα και μας προτρέπουν να αποφύγουμε εντάσεις και συγκρούσεις μέσα στο περιβάλλον μας. Στο προσκήνιο επικρατούν ανασφάλεια, ζήλια και καχυποψία που δημιουργούν προβλήματα στις σχέσεις και στην επικοινωνία. Τα συναισθήματα βρίσκονται σε ακανόνιστο σχήμα και δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε ούτε να τα εκφράσουμε έτσι όπως θέλουμε εμείς. Θα εγκλωβιστούμε μέσα σε ένα κυκεώνα έντονων αντιπαραθέσεων που μας κρατά σε στασιμότητα και αδράνεια.
Η Σελήνη στον Σκορπιό μας προτρέπει να αποκαλύψουμε την δύναμη που έχουμε μέσα μας, και να απαλλαχτούμε από άγχος, φόβους και αδυναμίες, να περιορίσουμε επικοινωνιακές επιθέσεις με άτομα που είναι κοντά μας, με την οικογένεια μας. Η περίοδος αυτή είναι μια χρονική στιγμή που δεν μας βοηθά να προχωρήσουμε σε τελικές αποφάσεις και ίσως να γίνουμε κτητικοί και καχύποπτοι ακόμα και με άτομα που εμπιστευόμαστε. Νιώθουμε την ανάγκη να ελέγχουμε τα πάντα και τους πάντες.
Τέλος με τη Σελήνη σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα θα απελευθερωθούμε από καταπιέσεις και πιέσεις και θα απομακρυνθούμε από άτομα που μας αγχώνουν και προκαλούν προβλήματα και εμπόδια στην άνοδο μας. Αναζητούμε το καλύτερο για τον εαυτό μας αλλά και για τα άτομα που αγαπάμε.