Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις 2023 για τα όλα ζώδια, από την Μαρία Ραπτοδήμου.

Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις 2023 για τα όλα ζώδια, από την Μαρία Ραπτοδήμου.
Βαθμολόγησε: 
Average: 4.8 (116 votes)
Μαρία Ραπτοδήμου

Μάθε τι εξελίξεις θα έχουν τα Ζώδια το 2023 πως θα είναι το νέο έτος, πως θα κυλήσει σε αισθηματικό, επαγγελματικό και οικονομικό επίπεδο. Διάβασε στις Ετήσιες Αστρολογικές Προβλέψεις ζωδίων όλα όσα θα συμβούν στη ζωή σου, από την αστρολόγο Μαρία Ραπτοδήμου.

Ζώδια 2023 - Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις 2023

Το 2023 σηματοδοτεί για όλα τα ζώδια μία χρονιά όπου οι ενέργειες αλλάζουν καθώς πλανήτες μετακινούνται και μας εισάγουν σε μία νέα εποχή που θα γίνει εντονότερη τα επόμενα χρόνια. Αφήνουμε στο παρελθόν ένα άκρως απαιτητικό χρόνο που ανέδειξε την ανάγκη για αλλαγές μέσα από την πίεση, τις συνειδητοποιήσεις, τα έντονα γεγονότα.

Αρχικά, ο Πλούτωνας διελαύνει τις τελευταίες μοίρες του Αιγόκερω (από 01.01 μέχρι 23.03 και από 11.06. μέχρι το τέλος του χρόνου) αποδομώντας εξουσιαστικά σχήματα που δεν μπορούν πια να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις αυτής της εποχής. Εκθέτει πρόσωπα που μέσα από την δύναμη και την εξουσία που έχουν κινούνται παρασκηνιακά, προσπαθώντας να επηρεάσουν συνειδήσεις και πεποιθήσεις. Η μετακίνηση του στον Υδροχόο και η παραμονή του στο συγκεκριμένο ζώδιο για δύο μήνες (από 23.03. μέχρι 11.06) κάνει αισθητή την αλλαγή ενεργειών που επί της ουσίας θα γίνει εντονότερη από το 2024 και μετά.

Ο Πλούτωνας στο ζώδιο που κυβερνά ο Ουρανός και αντικατοπτρίζει την ανθρωπότητα, τον κοινωνικό ιστό, τους μεγάλους οργανισμούς μας δίνει μία πρώτη γεύση των επερχόμενων αναγεννησιακών αλλαγών που θα υπάρξουν σε όλα τα επίπεδα. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου ώστε οι κοινωνίες να πάρουν τον πρώτο λόγο και να αντιληφθούν πως μέσα από αυτές μπορεί να υπάρξουν ισχυρές αλλαγές που θα ευνοήσουν τον άνθρωπο. Απαραίτητο είναι όμως να αποφασίσει η ανθρωπότητα την πορεία που επιθυμεί να ακολουθήσει, καθώς είναι εύκολο να χαθεί σε μονοπάτια απομόνωσης και «τεχνολογικής εξέλιξης» που θα οδηγήσουν σε συναισθηματική αποστασιοποίηση.

Ο Ποσειδώνας εξακολουθεί να βρίσκεται στο ζώδιο των Ιχθύων ανασύροντας συλλογικές μνήμες και απωθημένα. Δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσουμε κατάματα καταγραφές που έχουμε “φροντίσει” να ξεχάσουμε επιτηδευμένα γιατί μας πονούν και έχουν στιγματίσει την πορεία της ανθρωπότητας.

Ο Κρόνος παραμένει στον Υδροχόο μέχρι τις 07.03 αναδεικνύοντας την ανάγκη να προχωρήσουμε σε νέες κοινωνικές δομές που εξυπηρετούν τον άνθρωπο. Η μετακίνησή του στους Ιχθύες στις 07.03 αλλάζει τις ενέργειες και τα δεδομένα καθώς στο υδάτινο αυτό ζώδιο μας αναγκάζει επιτακτικά να έρθουμε αντιμέτωποι με απωθημένα και ενοχές, με τραύματα και πληγές που ακόμα κουβαλάμε. Οφείλουμε να δείξουμε σθένος και να προχωρήσουμε σε μία διεργασία που μπορεί να είναι δύσκολη. Όμως θα είναι απελευθερωτική και θα μας επιτρέψει να βάλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ότι μας έχει πληγώσει και εμποδίζει την προσωπική μας εξέλιξη.

Οι Δεσμοί της Σελήνης μετακινούνται μέσα στο χρόνο περνώντας στον άξονα Κριού – Ζυγού στις 17.07, επικεντρώνοντας στις αλλαγές που έχουν καρμικό αποτύπωμα στον άξονα που αντικατοπτρίζει το “εγώ” και τους “άλλους”. Η μετακίνησή τους αυτή οδηγεί σε Εκλείψεις που πραγματοποιούνται σε δύο άξονες, οι Ηλιακές Εκλείψεις πραγματοποιούνται στον Κριό και τον Ζυγό (20.04 και 14.10 αντίστοιχα) ενώ οι Σεληνιακές Εκλείψεις πραγματοποιούνται στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού (05.05 και 28.10).

Στις Ηλιακές Εκλείψεις έχουμε την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε πως είναι απαραίτητο να εξελιχθούμε σαν προσωπικότητες και μονάδες μέσα από σχέσεις και συνεργασίες που μπορούν να μας προσφέρουν πολλά. Με τις Σεληνιακές Εκλείψεις ερχόμαστε σε επαφή με τις ουσιαστικές μας ανάγκες καθώς αναγνωρίζουμε πως η υπερφίαλη αντίληψη για την ύλη δεν μπορεί να σταθεί στη σημερινή εποχή. Παράλληλα, βαθύτερα συναισθήματα και ανησυχίες έρχονται στην επιφάνεια μέσω ανατρεπτικών γεγονότων και επιθετικών συμπεριφορών που μας αιφνιδιάζουν.

Ο Άρης το πρώτο τρίμηνο του χρόνου κινείται στους Διδύμους (μέχρις τις 25.03), μία διέλευση που μας απασχολεί από τον Αύγουστο του 2022. Υποδέχεται το 2023 ανάδρομος καλώντας μας να εμβαθύνουμε σε επίπεδο επιθυμιών και να κατανοήσουμε σε βάθος την ανάγκη για ουσιαστική επικοινωνία και γνώση. Εμπόδια και καθυστερήσεις δεν αποκλείεται να κάνουν την εμφάνισή τους, είναι επιτακτική ανάγκη να μετριάσουμε σκαμπανεβάσματα και συναισθηματικές εξάρσεις που δεν θα βοηθήσουν στην αντιμετώπισή τους.

Καθοριστική είναι η τετράμηνη παραμονή της Αφροδίτης στον Λέοντα το καλοκαίρι (από 05.06. έως 09.10), που θα μας φέρει σε επαφή με έντονα συναισθήματα. Ζητήματα που αφορούν την προσωπική ζωή, τα παιδιά και τη δημιουργικότητα έρχονται εμφατικά στο προσκήνιο και μας καλούν να λειτουργήσουμε γενναιόδωρα και με μεγαλοθυμία. Η περίοδος που κινείται ανάδρομα (23.07 μέχρι 04.09) αποκαλύπτει ουσιαστικές ανάγκες καθώς ήρθε το πλήρωμα του χρόνου ώστε να συνειδητοποιήσουμε ότι πραγματικά μας ικανοποιεί στα αισθηματικά μας και ότι οφείλουμε πια να αποβάλουμε καθώς δεν έχει θέση στη ζωή μας.

Διάβασε ΕΔΩ τις ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις των 12 ζωδίων!

Τελευταία ενημέρωση:
zwdia24