Μερική Ηλιακή Έκλειψη στον Καρκίνο στις 13 Ιουλίου 2018. Προβλέψεις για τα ζώδια.

Μερική Ηλιακή Έκλειψη στον Καρκίνο στις 13 Ιουλίου 2018. Προβλέψεις για τα ζώδια.
Βαθμολόγησε: 
Average: 4.5 (22 votes)
Μαρία Ραπτοδήμου

Η πρώτη έκλειψη του καλοκαιριού είναι γεγονός! Την Παρασκευή 17 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η μερική έκλειψη Ηλίου στον Καρκίνο, στις 5:48 το πρωί, στην 20η μοίρα και πρόκειται να δονήσει με την έντασή της τα θεμέλια, τις βάσεις, τις ρίζες μας. Ο έντονος συναισθηματισμός που προκαλείται από την συγκεκριμένης αστρολογικής συγκυρίας είναι ξεκάθαρος, καθώς οι εκλείψεις γενικότερα προκαλούν ανάλογη φόρτιση, πόσο μάλλον δε όταν πραγματοποιείται στο ζώδιο του Καρκίνου, που το χαρακτηρίζει η ευαισθησία, η κυκλοθυμία, η ανάγκη για ασφάλεια, στοργή και τρυφερότητα. Η οικογένεια και θέματα ακίνητης περιουσίας θα παίξουν σημαίνοντα ρόλο και είναι πιθανότατο να παρθούν καθοριστικές αποφάσεις που θα στιγματίσουν την ζωή μας.

Η Ηλιακή Έκλειψη στον Καρκίνο και προβλέψεις για τα 12 ζώδια από την Μαρία Ραπτοδήμου

Η αντίθεση των Φώτων, Ήλιου και Σελήνης, με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω βγάζει με ορμή στην επιφάνεια εξουσιαστική διάθεση, τάσεις ελέγχου, επιβολής και χειρισμού, βάζοντάς μας σε «επιθετικά» παιχνίδια με πρόσωπα του οικογενειακού αλλά και του επαγγελματικού μας περιβάλλοντος, στο οποίο είναι πολύ πιθανό να έχει αντίκτυπο η συγκεκριμένη έκλειψη. Συναισθηματική υπερχείλιση και ανάγκη επιβολής του «εγώ» είναι ένας εκρηκτικός συνδυασμός που μπορεί να ταλανίσει θεμελιώσεις σχέσεις που είναι σημαντικές στην ζωή μας, γι’ αυτό θα πρέπει να σκεφτούμε πολύ πριν δράσουμε με τρόπο τέτοιο που θα έχει μεγάλες συνέπειες. Θα πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι μπορεί οι άλλοι να εγείρουν ανάλογες συμπεριφορές απέναντί μας, που θα οδηγήσουν και πάλι σε σφοδρές αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις.

Στις προσωπικές σχέσεις, η ανάγκη να κατευθύνουμε το σύντροφο στα δικά μας μονοπάτια μπορεί να δημιουργήσει συναισθηματική θύελλα, με έντονες τάσεις κτητικότητας, ζήλιας, κυριαρχίας, δυναμιτίζοντας έτσι κάθε προσπάθεια συνεννόησης και κατανόησης. Ιδιαίτερα επηρεάζονται οι γεννημένοι στο τέλος του δεύτερου και στις αρχές του τρίτου δεκαημέρου των ζωδίων του Παρορμητικού Σταυρού (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι) και όσοι έχουν πλανήτες ή ωροσκόπο και μεσουράνημα από την 17η μέχρι την 23η μοίρα των συγκεκριμένων ζωδίων, οι οποίοι καλούνται να διαχειριστούν με απαράμιλλη ψυχραιμία και λογική σκέψη την όποια κατάσταση προκύψει, καθώς η οποιαδήποτε σύγκρουση θα οδηγήσει σε ανατροπές και πιθανή «ισοπέδωση» σχέσεων σε κυριάρχους τομείς της ζωής τους, όπως η οικογένεια, η καριέρα, οι συνεργασίες, η προσωπική τους ζωή.

ΚΡΙΟΣ

Σημαντικές ανακατατάξεις είναι πιθανό να υπάρξουν σε οικογενειακό επίπεδο, καθώς δείχνετε την διάθεση για μία νέα αρχή, όμως φόβοι, ανασφάλειες και απωθημένα μπορεί να σας ταλαιπωρήσουν και να μην μπορέσετε να διαχειριστείτε αυτό το ψυχικό φορτίο, κάτι που θα σας οδηγήσει να εκτονωθείτε σε πρόσωπα του οικογενειακού σας περιβάλλοντος. Δεν αποκλείεται ακόμα να θεωρείτε ότι αυτά τα πρόσωπα θέλουν να σας κατευθύνουν, να σας ελέγξουν, να σας χειριστούν. Το μόνο βέβαιο είναι ότι μπορείτε να μπείτε και εσείς σε ανάλογο παιχνίδι επιβολής χωρίς να το καταλάβετε. Η ανταλλαγή λεκτικών «πυρών» είναι αρκετή για να ανάψουν τα αίματα και προκληθούν αντιπαραθέσεις που δεν θα είναι εύκολο να ξεπεραστούν. Καλό είναι λοιπόν να περιορίσετε τον παρορμητισμό σας, το εκρηκτικό και επιβλητικό του χαρακτήρα σας, γιατί λόγια που θα πληγώσουν δεν θα ξεπεραστούν εύκολα και θα έχουν καθοριστικές συνέπειες για τις σχέσεις με οικεία πρόσωπα. Σημαντικές αποφάσεις σε συνάρτηση με το σπίτι και την ακίνητη περιουσία, όπως μετακόμιση, επισκευές, αγοραπωλησίες είναι πιθανότατες.

ΤΑΥΡΟΣ

Οι σχέσεις σας με το στενό περιβάλλον έρχονται στο προσκήνιο και μπορεί να πάρουν καθοριστική τροπή, καθώς η συναισθηματική ένταση είναι μεγάλη και η ανάγκη εκτόνωσης μπορεί να σας ωθήσει σε συγκρουσιακές συμπεριφορές που θα σας στοιχίσουν. Θυμός, οργή, παράπονα για συμπεριφορές πιθανά να σας απογοητεύουν και δεν θα διστάσετε να αντιπαρατεθείτε έντονα αν διαπιστώσετε ότι προσπαθούν να σας επιβάλουν απόψεις ή να σας κατευθύνουν κατά το δοκούν. Καλό είναι βέβαια να μην εκδηλώσετε και εσείς ανάλογες διαθέσεις, γιατί ούτε οι άλλοι θα διστάσουν να αντιδράσουν στην συμπεριφορά σας. Προσεκτικοί θα πρέπει να είστε ακόμα και σε συμφωνίες εμπορικές, διαδικτύου ή σε ότι αφορά την επικοινωνία και τις δημόσιες σχέσεις γιατί δεν αποκλείεται να γίνει προσπάθεια να επωφεληθούν άλλοι εις βάρος σας, κάτι που θα σας στιγματίσει. Προσπαθήστε να αφήσετε την διαίσθηση να σας κατευθύνει και να συγκρατήσετε την ψυχραιμία σας όταν χρειαστεί, αποφεύγοντας λόγια που μπορεί να βάλουν βόμβα στα θεμέλια σχέσεων και συμφωνιών.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι συναισθηματικές και υλικές σας ανάγκες είναι αυτά που σας απασχολούν, καθώς προσπαθείτε να ισορροπήσετε μεταξύ αυτοπεποίθησης και ανασφάλειας, προσωπικής αξίας και εξάρτησης από τους άλλους και κυρίως από τον ερωτικό σας σύντροφο. Η ανάγκη του να επιβληθείτε, να νιώσετε ως «κτήμα» σας τον άλλον θα βρει αντιστάσεις που θα προκαλέσουν εκρήξεις, θυμό και συγκρούσεις με χτυπήματα κάτω από την μέση. Είναι επίσης πιθανό ο σύντροφος να προσπαθεί να σας χειριστεί και να σας εξουσιάσει, ανεβάζοντας το θερμόμετρο κατακόρυφα. Η πρόκληση για εσάς είναι να μην υποκύψετε σε τέτοιου είδους παιχνίδια και να μπορέσετε με ηρεμία και καθαρή σκέψη να διαχειριστείτε τις όποιες, αντεγκλήσεις, απαιτήσεις, ελεγκτικές διαθέσεις εκατέρωθεν. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξετε σε συζητήσεις οικονομικού επιπέδου, καθώς οι προτάσεις που μπορεί να έχετε πιθανά να κρύβουν παγίδες και καλό είναι να είστε προετοιμασμένοι για όλα, κυρίως για να διασφαλίσετε τα κεκτημένα αλλά και οφέλη που μπορεί να έχετε στον μέγιστο βαθμό.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Είστε οι πρωταγωνιστές της έκλειψης αυτής και είναι λογικό να είστε συναισθηματικά φορτισμένοι περισσότερο από τον καθένα. Οι ψυχικές και συναισθηματικές σας ανάγκες είναι το κύριο θέμα, που έχει όμως αντίκτυπο σε προσωπικές σχέσεις και συνεργασίες, καθώς πιθανά να νιώθετε ότι πρόσωπα σημαντικά στην ζωή σας προσπαθούν να σας επιβάλουν τα θέλω του. Το αποτέλεσμα είναι να αντιδράσετε σφοδρά και να μην διστάσετε να συγκρουσθείτε μετωπικά, χωρίς να αναλογιστείτε τις συνέπειες. Πιθανό είναι ακόμα το γεγονός να προσπαθήσετε εσείς να κινήσετε τα νήματα προς το μονοπάτι που θέλετε, αυτό όμως μπορεί να εκδηλωθεί με απόλυτα χειριστικό τρόπο από την πλευρά σας και να υπάρξει θύελλα αντιδράσεων τόσο από τον σύντροφο, όσο και από τους συνεργάτες σας. Να θυμάστε ότι μόνο με ψυχραιμία θα μπορέσετε να αποφύγετε τις σκοπέλους, διαφορετικά οι συνέπειες λόγων και έργων θα είναι τέτοιες που μπορεί να αποδομήσουν σπουδαίες σχέσεις της ζωής σας. Η λογική σκέψη και η συγκροτημένη έκφραση λόγου είναι οι σύμμαχοί σας σε αυτή την έντονη περίοδο.

ΛΕΩΝ

Καταστάσεις που δεν έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους και παρασκήνιο εις βάρος σας στον εργασιακό χώρο θα φέρει στο φως η έκλειψη αυτή και καλά θα κάνετε να προσπαθήσετε να αφήσετε τον έντονο συναισθηματισμό στην άκρη, γιατί σε συνδυασμό με οργή και απογοήτευση μπορεί να σας οδηγήσει σε έντονες προστριβές που μόνο επιπλέον προβλήματα θα σας δημιουργήσουν. Εξουσιαστική διάθεση, κινήσεις και χτυπήματα κάτω από το τραπέζι θα επηρεάσουν αρνητικά την όποια εξέλιξη, γι’ αυτό θα πρέπει να προσπαθήσετε να διαχειριστείτε την ευαισθησία, τυχόν θλίψη και να σκεφτείτε ψύχραιμα τις όποιες κινήσεις σας. Εκμεταλλευτείτε αυτή την συγκυρία για να απελευθερωθείτε από πληγές που κουβαλάτε, από βαρίδια του παρελθόντος που σας κρατούν πίσω. Μη μπείτε στην διαδικασία να λειτουργήσετε με ανάλογους τρόπους και συμπεριφορές που σας πληγώνουν, μόνο έτσι θα καταφέρετε να διαχειριστείτε επωφελώς όποια κατάσταση προκύψει. Είναι ευκαιρία για να κάνετε μία νέα αρχή, αφήνοντας στο παρελθόν ότι σας κρατούσε δέσμιους. 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Φιλοδοξίες και στόχοι, ομαδικές δραστηριότητες και φιλικές σχέσεις θα σας απασχολήσουν έντονα, καθώς δείχνετε από την μία έτοιμοι για ένα νέο ξεκίνημα, θέτοντας νέα σχέδια που θα σας οδηγήσουν στον προσανατολισμό που θέλετε. Από την άλλη όμως, φιλικά πρόσωπα ή πρόσωπα που ενδιαφέρονται να γίνου αρωγοί ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι σας είναι πιθανό να προσπαθήσουν να επιβάλουν τα θέλω τους, να λειτουργήσουν εξουσιαστικά και αυτό είναι αρκετό για να εκραγείτε. Πιθανό είναι και εσείς να λειτουργήσετε ανάλογα και να δημιουργήσετε θύελλα αντιδράσεων με την συμπεριφορά σας. Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι τέτοιες συμπεριφορές θα δημιουργήσουν ένα συγκρουσιακό σκηνικό που δεν θα βοηθήσει στο να κάνετε πραγματικότητα τα όνειρά σας, να διατηρήσετε σημαντικές φιλικές σχέσεις. Δείξτε ψυχραιμία και αφεθείτε στην διορατικότητα και την διαίσθηση που σας χαρακτηρίζει την συγκεκριμένη περίοδο, αυτό θα είναι ευεργετικό για να διαφυλάξετε σχέσεις και να ατενίσετε το μέλλον με αισιοδοξία. 

ΖΥΓΟΣ

Ο επαγγελματικός τομέας και η εικόνα που έχετε στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο είναι το θέμα που επικεντρώνεστε αυτή την εποχή και δεν θα διστάσετε να συγκρουσθείτε με ότι θεωρείτε ότι δεν σας ταιριάζει, με όσους λειτουργούν περιοριστικά πάνω σας, με αυτούς που θέλουν να ελέγξουν την προσωπική σας εξέλιξη. Εξουσιαστικές τάσεις μπορεί να εκδηλωθούν από πρόσωπα που παίζουν σπουδαίο ρόλο στην καριέρα σας, αλλά και από εσάς τους ίδιους, κάτι που θα εκτοξεύσει την ένταση, την διάθεση επιβολή του «εγώ», την ανάγκη να υπάρχει πλήρης έλεγχος για τις όποιες κινήσεις γίνουν. Το βέβαιο είναι ότι εσείς δεν είστε πρόθυμοι να ανεχθείτε συναισθηματική ασφυξία και αν δεν υπάρξει αυτοσυγκράτηση ο κίνδυνος οριστικών ρήξεων είναι μεγάλος. Ανάλογη θα είναι και η αντιμετώπιση των άλλων προς εσάς, γι’ αυτό καλό είναι να διατηρήσετε την ηρεμία σας, να προσπαθήσετε να σκεφτείτε πολύ καλά πριν εκφράσετε λόγια που θα πληγώσουν αλλά και να έρθετε σε επαφή με τον εσώτερο εαυτό σας για να ανακαλύψετε ποια είναι η κατεύθυνση που πραγματικά θέλετε να ακολουθήσετε.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Σχέσεις με το ευρύτερο φιλικό και συγγενικό σας περιβάλλον περνούν δια πυρός και σιδήρου, καθώς ελεγκτικές και χειριστικές διαθέσεις που μπορεί να εκδηλωθούν είτε από εσάς, είτε από τους άλλους είναι ικανές να πυροδοτήσουν συγκρούσεις που θα αλλάξουν τα δεδομένα. Θα είναι προτιμότερο να σκεφτείτε καλά πριν αντιδράσετε, να αφήσετε στην άκρη φανατισμό και δογματισμό, να δείξετε αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία για να αποφύγετε αντιπαραθέσεις που το πιθανότερο είναι να σας κοστίσουν σημαντικά. Φιλοσοφικές αναζητήσεις και σπουδές μπορεί να πάρουν εντελώς διαφορετική πορεία, καθώς δεν θα διστάσετε να αλλάξετε ριζικά αντικείμενο, καθώς πιθανά να μην καλύπτουν την πνευματική σας ανάπτυξη. Προσοχή όμως θα πρέπει να δείξετε στην όποια επιλογή, γιατί υποβόσκει ο κίνδυνος να πάρετε εν θερμό αποφάσεις, σκεφτείτε καλά πριν πράξετε το οτιδήποτε. Νομικές υποθέσεις που σαν ενδιαφέρουν μπορεί να σας προβληματίσουν έντονα, γιατί πιθανά να προκύψουν δυσκολίες που θα σας απογοητεύσουν.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Οικονομικές συμφωνίες, υποχρεώσεις σε σχέση με τρίτους, κληρονομικά θέματα και επενδύσεις είναι το κύριο ζήτημα που επικεντρώνεστε αυτή την εποχή και η επιρροή της συγκεκριμένης έκλειψης μπορεί να φέρει δυσκολίες, λόγω προσωπικών σας εμμονών αλλά και λόγω πιθανής προσπάθειας να επωφεληθούν εις βάρος σας, κάτι που είναι αρκετό για να ανεβάσει το θερμόμετρο. Οι αντιδράσεις σας θα πρέπει να είναι προσεκτικές, να δείξετε αυτοσυγκράτηση και να θυμάστε ότι θα πρέπει να διασφαλίσετε τα συμφέροντά σας. Στον ερωτικό τομέα, ανασφάλειες και φόβοι, καχυποψία και ζήλια μπορούν να δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό πλαίσιο για την σχέση σας. Τάσεις ελέγχου και χειρισμού τόσο από εσάς, όσο και από το ταίρι σας διογκώνουν τον εκνευρισμό και τα απωθημένα και δεν αποκλείεται όλο αυτό το ψυχικό δυναμικό να βγει ορμητικά στην επιφάνεια προκαλώντας συγκρούσεις και προβλήματα που δεν θα είναι εύκολο να ξεπεραστούν. Δείξτε αυτοσυγκράτηση και μέσα από τον διάλογο θα αντιληφθείτε ότι μπορείτε να ισορροπήσετε το κλίμα στην σχέση σας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Οι σχέσεις σας, προσωπικές και επαγγελματικές, επηρεάζονται άμεσα από την έκλειψη και μπορεί να υπάρξουν ανατροπές και διενέξεις που θα πληγώσουν, θα απογοητεύσουν, θα αφήσουν το στίγμα τους και δεν θα είναι εύκολα διαχειρίσιμες. Ελεγκτικές τάσεις, εμμονή αλλά και έντονη διάθεση για επιβολή του «εγώ» μπορούν να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα με το ταίρι ή τους συνεργάτες σας και να ειπωθούν πράγματα που δεν θα είναι εύκολο να ξεπεραστούν. Δεν αποκλείεται βέβαια να γίνει προσπάθεια από τους γύρω σας να επιβάλλουν τα θέλω τους, να σας κατευθύνουν σύμφωνα με τις επιθυμίες τους, να προσπαθήσουν να λειτουργήσουν εξουσιαστικά πάνω σας. Ότι και αν προκύψει από αυτά καλό είναι να έχετε υπόψη σας ότι ανταγωνιστικές διαθέσεις και επιβλητικές συμπεριφορές θα πρέπει να εκλείψουν για να μπορέσετε να διατηρήσετε ισορροπίες και να μην υπάρξουν ριζικές αλλαγές που θα σας πονέσουν. Διαφορετικά αν δεν διατηρήσετε χαμηλούς τόνους και δεν δείξετε αυτοσυγκράτηση σχέσεις και συνεργασίες δεν θα παραμείνουν ως έχουν.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η εργασιακή σας κατάσταση και η καθημερινότητα είναι στο προσκήνιο και είναι πιθανό μέσα από έντονες συνθήκες και καταστάσεις να προκύψει ένα νέο ξεκίνημα, με περισσότερες υποχρεώσεις, άγχος και ευθύνες. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι ανταγωνιστική συμπεριφορά και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη που μπορεί να υπάρξουν και να σας βγάλουν εκτός εαυτού, με αποτέλεσμα να έρθετε σε σφοδρές αντιπαραθέσεις με πρόσωπα του εργασιακού περιβάλλοντος. Η ένταση, η νευρικότητα και η τάση για έλεγχο ανεβάζουν το θερμόμετρο και είναι πιθανό να ειπωθούν λόγια που θα δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα. Καλό είναι επίσης να μην δείξετε και εσείς ανάλογα δείγματα συμπεριφοράς γιατί δεν θα γίνουν ανεκτά. Η ήρεμη και λογική σκέψη θα λειτουργήσουν ευεργετικά σε όποια προστριβή προκύψει. Η διατροφή και η σωματική σας υγεία σας απασχολούν και μπορείτε να πάρετε ριζικές αποφάσεις που θα σας βοηθήσουν να έχετε περισσότερη ενέργεια.

ΙΧΘΥΣ

Μεταμορφωτικά μπορεί να λειτουργήσει η έκλειψη αυτή σε ότι αφορά την δημιουργικότητα και την αυτοέκφρασή σας, καθώς μπορείτε να ανακαλύψετε ταλέντα και δεξιότητες που είχατε καλά κρυμμένα μέσα σας. Η ερωτική σας ζωή είναι στο επίκεντρο, καθώς δεν θα διστάσετε να γίνετε απαιτητικοί με το ταίρι σας, να προσπαθήσετε να επιβάλλετε τα θέλω σας δημιουργώντας εντάσεις και νευρικότητα. Δεν είναι απίθανο βέβαια να υποστείτε ανάλογες συμπεριφορές, οι αντιδράσεις θα είναι άμεσες και συγκρουσιακές. Καλό είναι λοιπόν να δείξετε προσοχή και να επικρατήσει η αυτοσυγκράτηση και η ψύχραιμη σκέψη, διαφορετικά τα αποτελέσματα των αντιπαραθέσεων μπορεί να είναι καταλυτικά για την προσωπική σας ζωή. Νέες γνωριμίες είναι πολύ πιθανές που θα προκαλέσουν έντονο πάθος, ζήλια, ανάγκη για έλεγχο, κάτι που θα πρέπει να περιορίσετε. Ζητήματα παιδιών μπορεί να προκύψουν και να υπάρξουν αντιδράσεις και σπασμωδικές κινήσεις που θα λειτουργήσουν εμπρηστικά. Δείξτε ωριμότητα και κατανόηση, για να αποφύγετε τα χειρότερα.

Τελευταία ενημέρωση:
zwdia24