Η Σελήνη στα 12 ζώδια στον αστρολογικό χάρτη.

Η Σελήνη στα 12 ζώδια στον αστρολογικό χάρτη.
Βαθμολόγησε: 
Average: 5 (1 vote)
Ομάδα του Zwdia24

H Σελήνη αποτελεί ένα σημαντικό σημείο στην αστρολογία και η θέση της σε έναν αστρολογικό χάρτη έχει πολλά να μας πει για την συναισθηματική φύση του ατόμου, αλλά και για την ενστικτώδη του αντίδραση στις καταστάσεις που αντιμετωπίζει μέσα στην καθημερινότητά του. Το ζώδιο στο οποίο βρισκόταν η Σελήνη τη στιγμή της γέννησής μας, χρωματίζει την ενέργειά της και προσδίδει στο άτομο κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που, μαζί με τη θέση της μέσα στους οίκους αλλά και με τις πιθανές όψεις που σχηματίζει με τους υπόλοιπους πλανήτες, μας βοηθά να αντλήσουμε σημαντικές πληροφορίες για τη συμπεριφορά και τις ανάγκες μας, για την μητρική φιγούρα και το κλίμα που επικρατούσε μέσα στο σπίτι κατά την παιδική ηλικία.

Η Σελήνη στον αστρολογικό χάρτη

 

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ

Τα άτομα που έχουν τη Σελήνη τους στον Κριό, χαρακτηρίζονται από τη γρήγορη αντίδρασή τους στα ερεθίσματα και την επιθυμία για άμεση ικανοποίηση των αναγκών τους. Η τάση για ηγεσία και ανεξαρτησία, αλλά και η έντονη ανάγκη για δράση χωρίς περιορισμούς, είναι στοιχεία που ανιχνεύονται σε αυτή τη θέση της Σελήνης. Το άτομο έχει ανεπτυγμένο το ένστικτο του κινδύνου και τείνει να βρίσκεται στη πρώτη γραμμή σε στιγμές κρίσης ή σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Είναι αυτός που θα βγει μπροστά για να υπερασπιστεί τα αγαπημένα του πρόσωπα και θα γίνει ανταγωνιστικός με εκείνους που θα επιχειρήσουν να τα πληγώσουν ή να τα διεκδικήσουν. Η ανυπομονησία και οι γρήγορες εναλλαγές διάθεσης από το θυμό στην ηρεμία, αποτελούν χαρακτηριστικά αυτής της Σελήνης, καθώς και η τάση να γίνεται ευερέθιστη και να μεταφέρει τα πάντα σε προσωπικό επίπεδο.

 

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

Τα άτομα που έχουν την Σελήνη στον Ταύρο, είναι αρκετά προσγειωμένα και χαρακτηρίζονται από ρεαλισμό και σταθερότητα. Δεν αναστατώνονται εύκολα και γενικά δύσκολα διαταράσσεται η ψυχική τους ηρεμία, λόγω της ανάγκης τους για πραότητα. Απεχθάνονται τις αλλαγές και αποφεύγουν τις γρήγορες αποφάσεις, προτιμώντας να αποκρίνονται αργά σε οποιαδήποτε εξέλιξη. Το άτομο με αυτή τη θέση, θα προχωρήσει σε δράση μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο, ενώ πολύ σημαντική είναι η υλική ασφάλεια και οι ανέσεις, τις οποίες θα επιδιώξει με διάφορους τρόπους, προκειμένου να τις εξασφαλίσει δια παντός. Οι πέντε αισθήσεις είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένες, γι’ αυτό εκτιμά το καλό φαγητό, ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι και η ανάγκη του να βρίσκεται κοντά στη φύση. Συχνά, ο επαγγελματικός του προσανατολισμός θα αφορά επενδύσεις που σχετίζονται με τη γη και την ακίνητη περιουσία

.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ

Εναλλαγές σε διαθέσεις και συναισθήματα είναι το πιο συχνό χαρακτηριστικό αυτής της θέσης. Το άτομο αυτό είναι ευμετάβλητο και ευπροσάρμοστο στις καταστάσεις, ενώ ενδιαφέρεται σε μεγάλο βαθμό για αυτά που σκέφτονται οι άλλοι. Έχει μια ανάλαφρη και εύθυμη συμπεριφορά, αλλά και μια εξαιρετική ικανότητα να αλλάζει στόχους και να καταπιάνεται με πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Βρίσκεται σε μια ασταμάτητη κίνηση, ενώ έχει τεράστια ανάγκη να επικοινωνήσει και να ανταλλάξει ιδέες με τους άλλους. Ακόμη, έχει μια ιδιαίτερη ικανότητα να αντιλαμβάνεται διαφορετικές οπτικές στα πράγματα και μια ισχυρή ανάγκη να «εξηγήσει» τα συναισθήματά του. Με έμφυτη περιέργεια και δίψα για πληροφορίες, όσοι έχουν αυτή τη θέση, είναι πιθανό να ασχολούνται επαγγελματικά με το διαδίκτυο, με τη συγγραφή ή τη δημοσιογραφία, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που θα τους δεις να κρατούν ένα βιβλίο ή ένα περιοδικό στα χέρια τους. Τα αδέρφια και οι κοντινοί συγγενείς, συνήθως έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξή τους κατά την παιδική ηλικία.

Θα καταφέρεις να ζήσεις όλα όσα ονειρεύεσαι στην ερωτική σου ζωή; Μάθε καλώντας στο 14740 μόνο με 0.99/λεπτό ή στέλνοντας το μήνυμα ΛΕΝΑ στο 54330 μόνο με 0.62/sms.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Η Σελήνη εδώ βρίσκεται στο ζώδιο που κυβερνά. Τα άτομα με Σελήνη στον Καρκίνο έχουν ανεπτυγμένη την ικανότητα να προστατεύουν, να φροντίζουν και να «τρέφουν» τους άλλους ή χρειάζονται να είναι οι ίδιοι αποδέκτες όλων αυτών. Υπάρχει μια διαισθητική ικανότητα στο να αντιλαμβάνονται τα συναισθήματα και τις ανάγκες των άλλων και να ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, για να τα ικανοποιήσουν. Ένα άτομο με Σελήνη στον Καρκίνο, είναι αρκετά ευάλωτο και ευαίσθητο, ενώ συχνά έχει ανεπτυγμένη φαντασία, κάτι που το ωθεί να ασχοληθεί με την τέχνη. Το αίσθημα του «ανήκειν» είναι ιδιαίτερα έντονο, είτε αυτό αφορά την οικογένεια, το σπίτι ή ακόμη και το έθνος του. Συχνά, αισθήματα ανασφάλειας και προσκόλληση στο παρελθόν, αποτελούν αναχώματα στην εξέλιξή του, ενώ παράλληλα η Σελήνη αυτή δύσκολα ξεχνά γεγονότα και καταστάσεις, που τη στιγμάτισαν σε κάποια στιγμή της ζωής της.

 

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ

Το άτομο με Σελήνη στον Λέοντα, έχει την τάση να δραματοποιεί τα συναισθήματά του. Χρειάζεται την προσοχή, την εκτίμηση και την επιβράβευση για να νιώσει ικανοποιημένο και όταν τα λαμβάνει, ανταποκρίνεται με γενναιοδωρία. Έχει ηγετικές ικανότητες και συχνά αναλαμβάνει θέσεις διοίκησης. Λόγω της θεατρικότητας με την οποία βιώνει τα συναισθήματά του, ασχολείται συχνά με το θέατρο και την ηθοποιία, ενώ παράλληλα έχει έντονη την ανάγκη της αναγνώρισης και να νιώθει αυθεντία σε κάποιον τομέα. Μπορεί, με έναν ξεχωριστό τρόπο, να εμπνέει και να ανεβάζει την αυτοπεποίθηση των άλλων. Είναι υπερήφανο, δημιουργικό και βγάζει προς τα έξω μια θέρμη. Συχνά (και αν η Σελήνη δέχεται αρνητικές όψεις) κάνει κινήσεις εντυπωσιασμού ή γίνεται υπερβολικά επιδεικτικό, εκπέμποντας αλαζονεία. Η Σελήνη στον Λέοντα χρειάζεται να ζει σε ένα σπίτι πολυτελές, με όλες τις ανέσεις, και αγαπά την καλοζωία.

 

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ

Το άτομο που έχει την Σελήνη του στην Παρθένο, είναι ιδιαίτερα εξυπηρετικό και έχει την ανάγκη να αισθάνεται χρήσιμο. Μπορεί να έχει την τάση να εκλογικεύει τα συναισθήματά του και συχνά νιώθει άβολα με ηγετικούς ρόλους, καθώς προτιμά να ακολουθεί ή να υπηρετεί. Είναι αγχωτική και νευρική φύση και η ανάγκη του για τελειομανία το οδηγεί συχνά σε αισθήματα κατωτερότητας, λόγω της αδυναμίας του να αγγίξει το τέλειο. Είναι εκείνος που θα τρέξει να βοηθήσει όποιον το χρειάζεται και θα αναλάβει να λύσει τα προβλήματα των άλλων με πρακτικούς τρόπους. Συχνά έχει δεχθεί αυστηρή κριτική στο οικογενειακό περιβάλλον και κυρίως από τη μητέρα, κάτι που το οδηγεί σε μια συνεχή προσπάθεια αυτοβελτίωσης, αλλά και σε μια τάση να γίνεται ο ίδιος επικριτικός προς τους άλλους.

Ποιο άτομο είναι ικανό να μείνει πλάι σου και να σου χαρίσει παντοτινή ευτυχία; Κάλεσε στο 14740 μόνο με 0.99/λεπτό ή στείλε ΣΟΦΙΑ στο 54330 μόνο με 0.62/sms.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ

Το άτομο με την Σελήνη στον Ζυγό είναι χαριτωμένο, λεπτεπίλεπτο και γοητευτικό. Απεχθάνεται την κακογουστιά και την έλλειψη διακριτικότητας και αποφεύγει κάθε είδους διαφωνία ή δυσαρμονία, είτε στις σχέσεις είτε στο περιβάλλον που ζει. Έχει διπλωματική συμπεριφορά και μια εξαιρετική ικανότητα να γεφυρώνει χάσματα και να ενώνει τους ανθρώπους. Είναι, συχνά, καθρέφτης των άλλων και έχει έντονη την ανάγκη για συντροφικότητα, γι’ αυτό και σπάνια μένει μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς σύντροφο. Ζητά την κοινωνική αποδοχή και προσπαθεί συνεχώς να ευχαριστήσει τους άλλους, κάτι που συχνά καταλήγει σε ένα αίσθημα ανεπάρκειας, αφού δεν είναι δυνατό να ευχαριστήσει πάντα τους πάντες. Η θέση αυτή φανερώνει επίσης, πως το άτομο διακατέχεται από έντονη αναποφασιστικότητα και έχει έμφυτη την τάση να «ζυγίζει» όλες τις καταστάσεις.

 

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ

Το άτομο με αυτή τη θέση έχει την ανάγκη να ζει με ένταση και πάθος. Υπάρχει βαθιά συναισθηματική εμπλοκή στις σχέσεις του και είτε προσπαθεί να κρύψει αυτά που αισθάνεται, είτε τα εκθέτει τόσο καθαρά, που δε χωρά αμφιβολία για το βάθος και την ένταση αυτού που αισθάνεται. Είναι συχνά αινιγματικό και καχύποπτο και αισθάνεται μια ανάγκη να περιχαρακώσει την ιδιωτικότητά του. Πολλές φορές αντιδρά εκδικητικά και έχει δυσκολία να εμπιστευτεί τους άλλους. Έχει την ικανότητα να μεταμορφώνει, ακόμη και να θεραπεύει τους άλλους, ενώ υπάρχει και έντονη ανάγκη για στενές σχέσεις και συχνή σεξουαλική επαφή. Δε συγχωρεί την προδοσία και συχνά διακατέχεται από συναισθήματα ζήλιας και κτητικότητας, ειδικά όταν νιώθει ανασφάλεια. Τα άτομα αυτά μπορεί να εθίζονται στις «κρίσεις» καταλήγοντας να τις δημιουργούν στο περιβάλλον τους.

 

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ

Το άτομο με αυτή τη θέση, έχει μια ζωηρή, κεφάτη και εξωστρεφή φύση. Είναι ανοιχτό και ειλικρινές, τόσο που αγγίζει τα όρια της αδιακρισίας. Έχει την ανάγκη να πιστέψει σε ένα όραμα ή ένα σκοπό για να νιώσει συναισθηματικά ασφαλές. Υπάρχει μια έμφυτη ικανότητα να βλέπει την μεγάλη εικόνα στα πράγματα και απεχθάνεται κάθε είδους περιορισμό ή στενομυαλιά, ενώ συχνά αναλαμβάνει το ρόλο του διδασκάλου ή έχει ανάγκη από μέντορες. Πολλές φορές το άτομο με Σελήνη στον Τοξότη προσπαθεί να περιορίσει όσο το δυνατόν τις ευθύνες, ώστε να διατηρήσει την ελευθερία του και αν υπάρχουν αρνητικές όψεις, αυτό αγγίζει την ευθυνοφοβία. Από την άλλη, έχει την ικανότητα να ενθαρρύνει τους άλλους και να τους ωθεί να ανακαλύψουν την ουσία ή την αλήθεια στα πράγματα. Αγαπά τα ταξίδια, την εξερεύνηση και την περιπέτεια και αναζητά πάντα το καλύτερο.

Είναι ερωτικό το διάστημα για σένα; Θα έχεις γεγονότα με το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει; Μάθε τώρα με 1 κλήση στο 14740 μόνο με 0.99/λεπτό ή με μήνυμα στείλε ΜΑΡΩ στο 54330 0.62/sms.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

Το άτομο με αυτή τη θέση αποζητά τον σεβασμό και την εκτίμηση των άλλων και σπάνια θα συμπεριφερθεί με τρόπο που θα τα θέσει σε κίνδυνο. Δεν εκφράζει εύκολα τα συναισθήματά του και είναι αρκετά επιφυλακτικό, όσον αφορά τις προθέσεις ή τα συναισθήματα των άλλων. Το να αισθάνεται χρήσιμο προς την κοινωνία, είναι απαραίτητο για το άτομο με Σελήνη στον Αιγόκερω, γι’ αυτό και συχνά αναλαμβάνει θέσεις ευθύνης. Υπάρχει μια έμφυτη ανάγκη για οργάνωση και παραγωγικότητα και για να νιώσει καλά με τον εαυτό του, προσπαθεί να δημιουργήσει κάτι απτό, που να αντέχει στο χρόνο. Βοηθά τους άλλους παρουσιάζοντας τη ρεαλιστική σκοπιά τα πράγματα και αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους. Αν η Σελήνη σχηματίζει αρνητικές όψεις, υπάρχει η τάση για απαισιοδοξία, υλισμό και απομόνωση.

 

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ

Το άτομο με αυτή τη θέση είναι αρκετά κοινωνικό, ανεξάρτητο και αυτάρκες. Υπάρχει μια ρεαλιστική προσέγγιση στα πράγματα και μια συναισθηματική αποστασιοποίηση, όμως είναι αρκετά ευαισθητοποιημένο κοινωνικά και έχει την ανάγκη να προσφέρει στο σύνολο. Οι σχέσεις μέσα στις οποίες αισθάνεται άνετα να εκφραστεί, είναι οι φιλικές και γι’ αυτό τα άτομα αυτά έχουν πολλούς φίλους ή την τάση να συνάπτουν ερωτικούς δεσμούς με αυτούς. Ειλικρινείς και ανοιχτοί, θα πουν πάντα την αλήθεια χωρίς υπεκφυγές και θα εμφυσήσουν στους άλλους το ελεύθερο και ανεξάρτητο πνεύμα τους. Στο οικογενειακό περιβάλλον, συναντάται συχνά κάποια φιγούρα, κυρίως η μητέρα, που είναι αρκετά ανεξάρτητη, αλλά και συναισθηματικά αποκομμένη. Είναι προοδευτικοί, ανθρωπιστές και αλτρουιστές και πολλές φορές με έμφυτες ικανότητες για εφευρέσεις ή τεχνολογικές ανακαλύψεις.

 

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ

Το άτομο με την Σελήνη στους Ιχθύες είναι αρκετά ρομαντικό και συμπονετικό. Χρειάζεται να πιστέψει στη μαγεία, στα θαύματα και γενικά να αισθάνεται ότι όλα είναι δυνατά. Με ανεπτυγμένη φαντασία και πνευματικότητα, το άτομο με αυτή τη θέση έχει έντονη την ανάγκη να «αποδράσει» με κάποιο τρόπο από την πραγματικότητα, ενώ συχνά έχει την τάση να θυσιάζεται για τους άλλους. Έχει ανεπτυγμένες διαισθητικές ικανότητες και καλλιτεχνικές τάσεις. Αν η Σελήνη σχηματίζει αρνητικές όψεις, το άτομο μπορεί να έχει μια ροπή προς την αυτολύπηση και να αναζητά σωτήρες, ενώ συχνά μπορεί να επιλέγει να σχετισθεί με άτομα που ανήκουν στο περιθώριο ή έχουν κάποιας μορφής ψυχική διαταραχή. Γενικά, το δίπολο θύτης – θύμα είναι κυρίαρχο σε όλες τις σχέσεις της ζωής του, κάτι που πιθανόν υιοθέτησε από το οικογενειακό περιβάλλον και κυρίως από τη μητέρα.

Τελευταία ενημέρωση:
zwdia24